Gregory van der Wiel is er in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) niet in geslaagd om met Toronto FC de Champions League in Noord- en Midden-Amerika te winnen. De Canadezen verloren de finale na strafschoppen van Chivas Guadalajara.

Na reguliere speeltijd stond het 1-2 in het voordeel van Toronto, dat zich mede door een doelpunt van voormalig AZ-aanvaller Jozy Altidore na 25 minuten herstelde van een vroege achterstand.

Aangezien de heenwedstrijd met diezelfde cijfers in het voordeel van Chivas eindigde, was een verlenging en uiteindelijk ook een strafschoppenreeks nodig om de winnaar te bepalen in Mexico.

Door missers van Jonathan Osorio en Michael Bradley (ex-sc Heerenveen) trok Chivas aan het langste eind, waardoor de CONCACAF Champions League voor het tiende jaar op rij werd gewonnen door een Mexicaans team.

Van der Wiel

Voor Van der Wiel, die in de winter overkwam van het Italiaanse Cagliari, was het zijn zesde wedstrijd in de Champions League. De 46-voudig Oranje-international stond de hele wedstrijd in het veld, maar nam geen strafschop.

Door de nederlaag loopt Van der Wiel deelname aan het wereldkampioenschap voor clubs, dat eind dit jaar in de Verenigde Arabische Emiraten wordt gehouden, mis met Toronto.

Naast Chivas Guadalajara doen ook de vijf andere winnaars van de continentale bekertoernooien en de landskampioen van het organiserende land mee aan het prestigieuze clubtoernooi.