Ajax en FC Twente hebben dinsdag geen fout gemaakt in de strijd om de titel in de Eredivisie Vrouwen. De Amsterdammers waren met 2-6 te sterk voor PSV, terwijl de Enschedeëers met 2-1 afrekenden met sc Heerenveen.

Ajax had de zege te danken aan doelpunten van Inessa Kaagman (twee keer) Stephanie van der Gragt, Merel van Dongen, Desiree van Lunteren en Linda Bakker. Namens PSV kwamen Kristina Erman en Vanity Lewerissa tot scoren.

Opvallend genoeg stond Ajax halverwege nog op een 2-1 achterstand, maar na rust liepen de hoofdstedelingen alsnog eenvoudig weg bij de Eindhovenaren.

FC Twente had de zege te danken aan doelpunten van Cheyenne van den Goorbergh en Joelle Smits. Namens sc Heerenveen kwam Fenna Kalma tot scoren.

Geluk

FC Twente had over geluk niet te klagen want de winnende 2-1 van Smits viel pas een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd.

Ajax en FC Twente lijken na vier van de in totaal acht speelrondes in de kampioensgroep uit te gaan maken wie er als eerste gaat eindigen.

Ajax heeft twee punten voorsprong op FC Twente (28 om 26). PEC Zwolle (17), PSV (15) en sc Heerenveen (13) moeten zich vooralsnog richten op de derde plaats.

In de volgende speelronde staan de wedstrijden PSV-sc Heerenveen (zaterdag 5 mei) en PEC Zwolle-Ajax (zondag 6 mei) op het programma.