Phillip Cocu maakt kans om voor de tweede keer in zijn loopbaan de Rinus Michels Award voor de beste trainer in de Eredivisie te winnen. De coach van PSV is samen met Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) en John van den Brom (AZ) genomineerd.

Cocu won de prijs eerder in 2015. De oud-international leidde de Eindhovenaren toen net als dit seizoen naar de landstitel.

Van Bronckhorst en Van den Brom wonnen de award nog nooit. Vorig jaar moest Van Bronckhorst, die toen de landstitel pakte met Feyenoord, de eretitel aan toenmalig Ajax-trainer Peter Bosz laten. In 2016 won huidig Ajax-trainer Erik ten Hag - toen nog in dienst van FC Utrecht - de prijs.

Van den Brom en AZ bereikten dit seizoen de bekerfinale, waarin Feyenoord zondag met 3-0 te sterk was. In de Eredivisie staan de Alkmaarders boven de Rotterdammers op de derde plaats.

Feyenoord-supporters vieren uitbundig feest na bekerwinst
39
Feyenoord-supporters vieren uitbundig feest na bekerwinst

Jupiler League

In de Jupiler League zijn vijf kanshebbers op de titel voor de beste trainer Michael Reiziger van koploper Jong Ajax, Henk de Jong van De Graafschap, Dick Lukkien van FC Emmen, Gerard de Nooijer van FC Dordrecht en Mike Snoei van Telstar.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse congres van trainersvakbond VVON. Dat vindt dit jaar plaats op vrijdag 11 mei in het MAC³Park Stadion van PEC Zwolle.

Dan wordt ook bekend welke club de prijs voor de beste jeugdopleiding ontvangt. Ajax, AZ en PSV zijn genomineerd. Ajax kreeg die prijs vorig jaar, de twee jaar daarvoor ging de award naar AZ.