De spelers en technische staf van Feyenoord zijn maandagmiddag in een goedgevulde Kuip gehuldigd voor de bekerwinst van zondag.

Na optredens van Lee Towers, de Hermes House Band, Rotterdam en Trots en Ronnie Flex werden de Feyenoord-spelers rond 14.30 uur het podium opgeroepen bij de huldiging die vrij toegankelijk was voor fans.

Jeremiah St. Juste, Tonny Vilhena, Steven Berghuis, Karim El Ahmadi, Robin van Persie en trainer Giovanni van Bronckhorst pakten de microfoon om te zingen of de fans toe te spreken.

Berghuis maakte van de gelegenheid gebruik om te benadrukken dat hij en verdediger Sven van Beek, met wie de aanvaller twee maanden geleden een akkefietje had op de training, dikke vrienden zijn.

Van Persie

Van Persie bedankte de supporters in De Kuip. "Ik ben zo ontzettend trots dat we nu met deze prijs staan. Dat betekent ontzettend veel voor me", zei de 34-jarige aanvaller, die nog niet zeker weet of hij volgend seizoen ook voor Feyenoord speelt.

Van Persie maakte zondag in de bekerfinale tegen AZ (3-0) de tweede treffer voor de Rotterdammers. Nicolai Jörgensen en Jens Toornstra waren de andere doelpuntenmakers. Feyenoord mocht daardoor de dertiende bekerwinst uit de clubhistorie vieren.