Marianne Vos is vier weken uitgeschakeld door haar sleutelbeenbreuk in Luik-Bastenaken-Luik. De 30-jarige renster is zondag succesvol geopereerd in het ziekenhuis in Amersfoort.

"Ik ben in ieder geval vier weken uit koers. Dat betekent dat ik de GP Elsy Jacobs, de Trofee Maarten Wijnants en het Wielerfestival Aalburg zal missen", zegt Vos maandag op de website van haar ploeg WaowDeals Pro Cycling.

De hoogtestage die Vos heeft gepland voor de tweede helft van mei komt niet in gevaar. "Ik verwacht dat ik mijn programma op kan pakken ergens in juni. Het is balen dat het anders loopt dan gepland, maar gelukkig is het seizoen lang."

Vos kwam zondg ten val tijdens de afdaling voor Roche aux Faucons, zo'n twintig kilometer voor de finish. Ondanks de pijn reed ze de WorldTour-wedstrijd uit, al merkte ze al dat het trekken aan het stuur niet goed ging.

Na de koers werd toch besloten om naar het ziekenhuis te gaan, waar ze werd geopereerd. "Ik moet een aantal dagen rust houden. Afhankelijk van de pijn kan ik dan voorzichtig trainen op de hometrainer."

Luik-Bastenaken-Luik werd zondag gewonnen door Anna van der Breggen.

Winnares Van der Breggen: 'Lastig dat iedereen naar mij kijkt'
95
Winnares Van der Breggen: 'Lastig dat iedereen naar mij kijkt'