De spelers van Napoli zijn afgelopen nacht als helden onthaald in Napels. Toch tempert trainer Maurizio Sarri de euforie door Juventus nog altijd als favoriet voor de titel te bestempelen.

Na de 0-1 zege van Napoli op aartsrivaal Juventus ligt de titelstrijd in de Serie A weer helemaal open. Dankzij een treffer in blessuretijd van Kalidou Koulibaly bedraagt het verschil met nog vier duels te spelen nog maar één punt.

"Momenteel hebben we plezier, we hebben onze fantastische fans gelukkig gemaakt", zei Sarri zondagavond. "Maar Juventus heeft alles nog in eigen hand, dus eigenlijk is er niet veel veranderd. We moeten ons alleen bezighouden met de eerstvolgende wedstrijd."

Daar dachten de fans van Napoli anders over. Bij terugkomst op de luchthaven van Napels werd de selectie opgewacht door een uitzinnige menigte. Ook bij het stadion van Napoli stond een groep van honderden fans om de spelers toe te juichen.

De fans dromen al van het derde kampioenschap in de clubgeschiedenis en tevens de eerste titel sinds 1990, toen Diego Maradona nog de sterspeler van het team was.

Uitzinnige Napoli-fans onthalen spelersbus na zege op Juventus
55
Uitzinnige Napoli-fans onthalen spelersbus na zege op Juventus

Programma

"Natuurlijk is het moeilijk maar ook fantastisch om bij Juventus te winnen", zei Sarri. "Het geeft enorm veel voldoening, maar we moeten scherp blijven. We hebben een geweldige prestatie geleverd. Het is voor elk team ter wereld lastig om in Turijn van Juventus te winnen."

Het programma van Napoli is op papier eenvoudiger dan dat van Juventus. De ploeg van Sarri gaat nog op bezoek bij middenmoters Fiorentina en Sampdoria en speelt thuis tegen de nummer tien Torino en laagvlieger Crotone.

Juventus speelt nog zware uitwedstrijden tegen Internazionale en AS Roma, de nummer vijf en drie van de Serie A. Middenmoter Bologna en degradatiekandidaat Hellas Verona komen nog naar het Allianz Stadion.

Waar Napoli zich volledig op de competitieduels kan richten, speelt Juventus ook nog de finale van de Coppa Italia. Op 9 mei staat de ploeg in Rome tegenover AC Milan.

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de Serie A