De wedstrijd in de halve finale van het Turkse bekertoernooi tussen Fenerbahçe en Besiktas is donderdagavond na een klein uur gestaakt vanwege ongeregeldheden. 

Scheidsrechter Mete Kalkavan besloot het duel stil te leggen na rellen op de tribune en een opstootje bij de dug-outs, waar Besiktas-trainer Senol Günes werd bekogeld met een voorwerp. De Turkse coach raakte gewond aan zijn hoofd en moest direct verzorgd worden.

Op moment van staken stond het nog 0-0 in Istanbul, waar de verhoudingen al snel op scherp stonden nadat Besiktas-verdediger Pepe na een halfuur rood kreeg vanwege een veel te late tackle. Bovendien werd een doelpunt van Ryan Babel, die in de basis stond bij de bezoekers, afgekeurd.

Jeremain Lens viel na rust in bij Besiktas, terwijl Vincent Janssen op de bank zat van Fenerbahçe. De spits kwam door zwaar blessureleed op 8 december vorig jaar voor het laatst in actie.

Besiktas-coach bekogeld tijdens wedstrijd tegen Fenerbahçe
47
Besiktas-coach bekogeld tijdens wedstrijd tegen Fenerbahçe

Galatasaray

Het is niet bekend wanneer de return in de halve finale van het bekertoernooi wordt afgemaakt. De heenwedstrijd was in een 2-2 gelijkspel geëindigd.

De winnaar van de derby speelt in de finale tegen Akhisarspor, dat woensdag Galatasaray uitschakelde.