Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst is te spreken over de zege op Willem II (1-5) van woensdag en ziet die overwinning als bevestiging dat zijn ploeg scherp is in aanloop naar de bekerfinale tegen AZ.

"Er speelden een aantal andere spelers, maar als je niet scherp bent, dan win je hier niet met 1-5. Het overgrote deel van de wedstrijd waren we gefocust", stelde de Rotterdammer vast voor de camera van FOX Sports.

"We kwamen hier om Europees voetbal veilig te stellen. Dat kon alleen door een overwinning, maar de manier waarop is uitstekend."

Van Bronckhorst genoot vooral na rust van Feyenoord, dat was gaan rusten met een 0-1 voorsprong. "We speelden een betere tweede helft, waarin we een paar fantastische doelpunten maakten. In de eerste helft hadden we al afstand moeten nemen, maar al met al is de overwinning duidelijk."

Door de afgetekende zege in het Koning Willem II Stadion kan de vierde plaats in de Eredivisie Feyenoord definitief niet meer ontgaan. De nummers vijf tot en met acht spelen play-offs om een Europees ticket.

Berghuis

Vlak voor de aftrap in Tilburg besloot Steven Berghuis vanwege een lichte blessure om niet te starten, maar Van Bronckhorst maakt zich richting de bekerfinale van zondag tegen AZ geen zorgen om de aanvaller.

"Steven had al wat last van zijn enkel en in de warming-up twijfelde hij er enorm over om te starten. Uiteindelijk hebben we besloten om dat niet te doen. Ik ga ervan uit dat hij er zondag klaar voor is."

AZ won woensdagavond in de generale repetitie voor de bekerfinale met 4-3 van Vitesse, maar Van Bronckhorst hield zich niet met die wedstrijd bezig. "We hebben de laatste wedstrijden van AZ wel bekeken. De afstand in de competitie is groot, maar we hebben geen geheimen voor elkaar."

De finale van de KNVB-beker tussen AZ en Feyenoord in De Kuip begint zondag om 18.00 uur.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie