Guram Kashia is alleen recordhouder wat betreft het aantal Eredivisieduels voor Vitesse. De Georgiër speelt woensdagavond tegen AZ zijn 243e competitiewedstrijd voor de Arnhemmers.

Kashia neemt met zijn optreden in Alkmaar het record over van Theo Janssen, die van 1998 tot en met 2008 en van 2012 tot en met 2014 uitkwam voor Vitesse.

Afgelopen zaterdag evenaarde de 30-jarige verdediger het record van Janssen al in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. In het eerste duel onder interim-trainer Edward Sturing, die de ontslagen Henk Fraser verving, werd met liefst 7-0 gewonnen.

Er is op dit moment in de Eredivisie geen enkele speler actief die meer competitiewedstrijden voor zijn club speelde dan Kashia.

Achtste seizoen

De 58-voudig international maakte in de zomer van 2010 de overstap van Dinamo Tbilisi naar Vitesse. Op 8 augustus 2010 speelde hij zijn eerste wedstrijd voor de huidige nummer zeven van de Eredivisie.

De 30-jarige Kashia is bezig aan zijn achtste seizoen bij Vitesse. Tegen AZ speelt de aanvoerder zijn 31e competitieduel van deze jaargang.

Vitesse strijdt met FC Utrecht, sc Heerenveen, PEC Zwolle en ADO Den Haag om de tickets voor de play-offs om een Europa League-ticket. AZ bezet de derde plaats in de Eredivisie, op vijf punten van nummer twee Ajax.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie