Jong Ajax heeft de koppositie in de Jupiler League weer overgenomen van Fortuna Sittard. De Amsterdammers wonnen maandagavond de overgespeelde topper tegen NEC met 1-0.

Dennis Johnsen zorgde halverwege de eerste helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De Noor kreeg een afgeslagen bal voor zijn voeten en passeerde doelman Joris Delle met een schot in de verre hoek.

In de slotfase kreeg NEC de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Jari Schuurman kwam oog in oog te staan met keeper Kostas Lamprou, maar de invaller schoof de bal naast.

Door de overwinning gaat Jong Ajax met 73 punten uit 36 wedstrijden aan kop. De ploeg van coach Michael Reiziger heeft één punt meer dan Fortuna en drie meer dan NEC, dat derde staat.

Voor de Nijmegenaren wordt het door de nederlaag lastig om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De formatie van coach Pepijn Lijnders heeft nog twee duels om de achterstand op concurrent Fortuna goed te maken. Jong Ajax kan als beloftenploeg niet promoveren.

Bijleveld

De wedstrijd op De Toekomst werd op vrijdag 6 april al gespeeld en eindigde toen in een 2-0 zege voor Jong Ajax. Het duel moest worden overgespeeld omdat bij de Amsterdammers de niet speelgerechtigde Teun Bijleveld in het veld stond.

De middenvelder had tijdens FC Dordrecht-Jong Ajax op maandag 2 april zijn vijfde gele kaart ontvangen, waardoor hij tegen NEC geschorst had moeten zijn.

Als gevolg van een administratieve fout van de KNVB stond Bijleveld echter op vier gele kaarten en kon hij gewoon worden opgesteld door de Amsterdammers. De KNVB besloot de uitslag daarom ongeldig te verklaren en het duel opnieuw in te plannen.

De 19-jarige Bijleveld zat maandag op De Toekomst alsnog het laatste duel van zijn schorsing uit.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Jupiler League