Rob Alflen gaat komende zomer aan de slag als hoofdtrainer bij Helmond Sport. De Utrechter heeft maandagavond een contract voor twee jaar getekend bij de Brabantse eerstedivisionist.

De 49-jarige Alflen is de opvolger van Roy Hendriksen, die na twee seizoenen vertrekt bij Helmond Sport.

Eerder was Alflen vijf jaar werkzaam bij FC Utrecht, waaronder een seizoen als hoofdtrainer. Vanaf januari 2016 fungeert hij als assistent-trainer bij Heracles Almelo.

"Voor mij was het duidelijk dat ik weer op eigen benen wilde staan als hoofdtrainer", laat de oud-speler van Ajax en FC Utrecht op de website van Helmond Sport weten.

"Aan de gesprekken met Helmond Sport heb ik een erg goed gevoel overgehouden", vervolgt Alflen. "Hierdoor was de keuze voor mij makkelijk en ga ik volledig voor deze mooie kans."

Vlemmings

Begin deze maand trad Leon Vlemmings als directeur in dienst bij Helmond Sport. Met de benoeming van Alflen laat hij zich meteen gelden. "Als volksjongen sluit Rob goed aan bij volksclub Helmond Sport en heeft hij een stukje gezonde brutaliteit dat we ook op het veld terug willen zien."

Helmond Sport is in de Jupiler League bezig aan een teleurstellend seizoen. De Brabanders staan na 36 wedstrijden op de achttiende plaats.

Bekijk de stand en het programma in de Jupiler League