De selectie van PSV is maandagavond onder grote belangstelling gehuldigd op het Stadhuisplein in Eindhoven voor het behalen van de landstitel.

Aanvoerder Marco van Ginkel toonde de schaal aan de naar schatting zo'n tienduizend toegestroomde supporters in het centrum van Eindhoven. De selectie van PSV kwam rond 18.45 uur aan op het Stadhuisplein.

Met het gezamenlijk meezingen van het originele clublied werd het kampioenschap nog eens gevierd. De uitbundige supporters ontstaken ook massaal fakkels om de sfeer nog wat feestelijker te maken.

Vooraf legden de Eindhovenaren de traditionele rondgang op de platte kar af. Om 17.00 uur verlieten zij het Philips Stadion om via de Mathildelaan en de Vestdijk bij het Stadhuisplein, een route van bijna drie kilometer, aan te komen.

Optredens

Op het bomvolle en zonnige Stadhuisplein verzamelden zich laat in de middag duizenden fans om het kampioenschap van PSV te vieren. Zij werden urenlang vermaakt met optredens van onder anderen Guus Meeuwis. Rond 20.00 uur was het feest afgelopen.

In de loop van de avond werd niemand meer toegelaten op het Stadhuisplein. Desondanks probeerden sommige supporters het plein via de achterkant te bereiken.

Zo brak een groep van circa vijftig fans met geweld door de hekken om toch op het plein te kunnen komen. De politie bevindt zich daar nu voor extra controle.

Topper

PSV werd zondagmiddag voor de 24e keer in de clubgeschiedenis kampioen door in de topper tegen Ajax een klinkende 3-0 thuiszege te boeken.

Voor de Eindhovenaren is het alweer de tiende landstitel in deze eeuw en de derde onder leiding van Cocu. De laatste keer dat ze de schaal veroverden was in 2016.

De huldiging valt samen met de geboortedag van Frits Philips. De vijfjarige zoon van Philips-grondlegger Anton Philips verrichte in 1911 de aftrap bij de eerste wedstrijd van het Philips Elftal, de voorloper van het huidige PSV. In 2005 overleed Frits Philips op honderdjarige leeftijd.