Luuk de Jong en aanvoerer Marco van Ginkel zijn dolblij met de 24e landstitel van PSV. De steunpilaren van de Eindhovenaren roemden zondag na de klinkende zege op Ajax (3-0) vooral de teamgeest.

Dankzij doelpunten van Gaston Pereiro, De Jong en Steven Bergwijn werd het 3-0 in het feestende Philips Stadion. Ajax eindigde het duel met negen man na rode kaarten voor Nicolas Tagliafico en Siem de Jong.

"Geweldig", zei Luuk de Jong in een eerste reactie tegen FOX Sports. "We hebben hard gestreden dit seizoen. Veel mensen geloofden niet in ons, maar we hebben hard geknokt, soms tot laatste minuut."

PSV gold aan het begin van het seizoen, zeker na de vroege Europese uitschakeling, niet als favoriet. De club won dit seizoen tegen FC Twente, PEC Zwolle en Heracles diep in blessuretijd, terwijl vorige week in de slotfase tegen AZ een 2-0 achterstand werd omgebogen in een 2-3 zege.

De voorsprong op Ajax is met nog drie wedstrijden te gaan tien punten. "Knap als je met zo'n gat kampioen wordt. Dan heb je heel goed seizoen gespeeld", aldus De Jong, die in de slotfase van de wedstrijd in Eindhoven een flinke handblessure opliep.

"Mijn duim klapte dubbel. Misschien scheurde een pees af, mijn huid liet ook los. Het doet ook wel pijn. Maar ik neem snel een paar drankjes, dan voel ik het niet meer."

Van Ginkel

Aanvoerder Van Ginkel was eveneens door het dolle heen. "Heerlijk om in zo'n wedstrijd kampioen te worden, heel lekker", zei de middenvelder na de overtuigende overwinning op Ajax.

PSV toonde zondag meer strijdlust dan Ajax, vond Van Ginkel. "We waren heel fel en de kansen die we kregen maakten we ook. Het was zeer overtuigend. Iedereen wilde deze wedstrijd winnen. Dat zag je op het veld en bij de supporters. We verdienen de titel gewoon, we hebben geheerst", zei hij.

Landskampioen PSV wordt maandag op het Stadhuisplein in Eindhoven gehuldigd.