AZ-verdediger Ron Vlaar wordt niet geschorst voor de rode kaart die hij afgelopen zaterdag kreeg in de topper tegen PSV (2-3 nederlaag).

AZ en Vlaar gingen eerder deze week niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal om de verdediger voor één wedstrijd te schorsen, waardoor hij donderdagavond voor de tuchtcommissie verscheen.

Dat orgaan "acht het niet wettig en overtuigend bewezen dat Vlaar een overtreding op Hirving Lozano van PSV heeft begaan", meldt AZ vrijdag op zijn site. De 33-jarige Vlaar kan daardoor vrijdagavond gewoon meespelen in het uitduel met Heracles Almelo.

De 32-voudig international van Oranje werd tegen PSV in de 89e minuut van het veld gestuurd door arbiter Kevin Blom omdat hij de doorgebroken Lozano zou hebben neergehaald. Het duel tussen de twee leek vrij onschuldig en Vlaar maakte na de topper ook meer dan duidelijk dat hij het niet eens was met de beslissing van de scheidsrechter.

"Ik raakte Lozano niet. Hij viel en deed het slim, maar ik word er schijtziek van iedere keer. Schei toch uit", zei Vlaar tegen FOX Sports.

Van den Brom

John van den Brom is wel geschorst voor het duel met Heracles Almelo, dat elfde staat. De trainer van AZ moet op de tribune plaatsnemen omdat hij na het duel met PSV in tv-interviews kritiek leverde op Blom.

De Alkmaarders staan met nog vier wedstrijden te gaan derde in de Eredivisie, een plek die aan het einde van het seizoen goed is voor een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. AZ heeft 62 punten, acht minder dan nummer twee Ajax en acht meer dan nummer vier Feyenoord.

Heracles Almelo-AZ begint vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van arbiter Jochem Kamphuis.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Eredivisie