Ook komende zomer zullen verschillende voetballers met een blessure moeten afzeggen voor het WK. Dit is een overzicht van de spelers die het mondiale eindtoernooi in Rusland noodgedwongen moeten missen.

Dani Alves (Brazilië): De 35-jarige rechtsback van Paris Saint-Germain liep in de gewonnen bekerfinale tegen Les Herbiers een blessure aan zijn knie op. De 107-voudig international hoeft niet onder het mes, maar zijn herstel duurt zeker zes weken. Alves was in de laatste oefeninterlands aanvoerder van Brazilië.

Laurent Koscielny (Frankrijk): De 32-jarige verdediger van Arsenal scheurde zijn achillespees in de return van de halve finales in de Europa League tegen Atlético Madrid. Hij is inmiddels geopereerd, maar staat zeker tot begin december niet op het veld. Bondscoach Didier Deschamps spreekt van een "grote klap voor de nationale ploeg".

Danilo Pereira (Portugal): De 26-jarige oud-Roda JC'er, die in 2015 debuteerde voor Portugal, werd in april geopereerd vanwege een gescheurde achillespees. De middenvelder van FC Porto moet zeker vier maanden herstellen en dus komt het WK te vroeg voor de 27-voudig international

Youssef Msakni (Tunesië): De aanvaller (27) van het Qatarese Al Duhail scheurde op 7 april in de Qatarese Stars League zijn voorste kruisband af en ligt er een half jaar uit. Het gemis van Msakni is een fikse aderlating voor bondscoach Nabil Maaloul, aangezien de 49-voudig international een van de belangrijkste spelers in de Tunesische selectie was.

Taha Yassine Khenissi (Tunesië): De 26-jarige aanvaller, vorig jaar namens AS Tunis topscorer was van de Afrikaanse Champions League, liep ruim een maand voor het WK een spierblessure op en zal niet op tijd fit zijn.

Aleksandr Kokorin (Rusland): Een kruisbandblessure aan zijn rechterknie houdt de spits van Zenit aan de kant. In maart scheurde de 27-jarige Rus zijn voorste kruisband, waardoor hij minstens vijf maanden uit de roulatie is.

Viktor Vasin (Rusland): De verdediger van CSKA Moskou is net als Kokorin niet beschikbaar voor bondscoach Stanislav Cherchesov. In dienst van de Russische topclub scheurde ook hij zijn kruisband, waardoor de dertienvoudig international waarschijnlijk pas in augustus zijn rentree zal maken.

Alex Oxlade-Chamberlain (Engeland): De middenvelder van Liverpool kampt met een kruisbandblessure, die hij opliep in de halve finale van de Champions League tegen AS Roma (5-2 winst). Oxlade-Chamberlain is de absolute pechvogel, want hij moest door blessures ook al het WK van 2014 en het EK van twee jaar geleden missen.

Joe Gomez (Engeland): De verdediger van Liverpool, die in 2017 debuteerde voor Engeland, kampt met een slepende enkelblessure. De verwachting is dat de 20-jarige Gomez in juli pas weer fit is.

Lars Stindl (Duitsland): De 29-jarige schaduwspits van Borussia Mönchengladbach scheurde eind april zijn enkelband en maakt naar verwachting in augustus zijn rentree. Vorig jaar maakte de elfvoudig international nog de winnende goal in de finale van de Confederations Cup tegen Chili (1-0).