Het restant van het maandag gestaakte Jupiler League-duel tussen Jong PSV en Go Ahead Eagles wordt niet meer uitgespeeld, zo heeft de KNVB donderdag besloten.

De wedstrijd in het Philips Stadion werd door scheidsrechter Stan Teuben na 84 minuten stilgelegd vanwege noodweer. Het stond op dat moment 6-0 voor de Eindhovense ploeg.

In overleg met de aanklager betaald voetbal, PSV en Go Ahead Eagles vindt de KNVB het niet nodig om de wedstrijd alsnog af te maken. De uitslag wordt daardoor op 6-0 bepaald.

Jong PSV leidde maandag bij rust al met 4-0. Nikolai Laursen (twee), Sam Lammers en Joey Groenbast (eigen doel) scoorden.

Na de pauze trof Albert Gudmundsson twee keer doel. Daarna moest het duel door de slechte weersomstandigheden twee keer worden stilgelegd en uiteindelijk werd de wedstrijd definitief gestaakt.

Top drie

Jong PSV is na 34 speelrondes de nummer vier van de Jupiler League met 58 punten. De ploeg van trainer Dennis Haar heeft wel een flinke achterstand op de top drie, die wordt gevormd door Fortuna Sittard (69 punten), NEC en Jong Ajax (allebei 67 punten).

NEC en Jong Ajax hebben nog wel een wedstrijd tegoed en spelen maandag voor de tweede keer in korte tijd tegen elkaar in Amsterdam. Het duel van vorige week vrijdag, dat eindigde in een 2-0 zege voor Jong Ajax, moet worden overgespeeld omdat de niet speelgerechtigde Teun Bijleveld meedeed bij Jong Ajax.

Go Ahead, dat vorig seizoen uit de Eredivisie degradeerde, is bezig aan een teleurstellend seizoen en staat slechts zeventiende met 37 punten.

De club uit Deventer, waar volgend seizoen coach John Stegeman aan het roer staat, houdt alleen Helmond Sport, RKC Waalwijk en Jong FC Utrecht onder zich.

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler League