De topper in de Jupiler League tussen Jong Ajax en NEC is dinsdag door de KNVB opnieuw vastgesteld voor aanstaande maandag om 20.00 uur. Het duel werd vorige week vrijdag al gespeeld, maar moet overnieuw omdat bij de Amsterdammers de niet speelgerechtigde Teun Bijleveld in het veld stond.

Middenvelder Bijleveld had tijdens FC Dordrecht - Jong Ajax op maandag 2 april zijn vijfde gele kaart ontvangen, waardoor hij tegen NEC geschorst had moeten zijn. Als gevolg van een administratieve fout van de KNVB stond Bijleveld echter op vier gele kaarten en kon hij gewoon worden opgesteld door de Amsterdammers.

De KNVB besloot zondagavond de uitslag ongeldig te verklaren en het duel opnieuw in te gaan plannen. Dat betekende goed nieuws voor NEC, dat de wedstrijd op De Toekomst met 2-0 had verloren. 

De 19-jarige Bijleveld zit maandag op De Toekomst alsnog het laatste duel van zijn schorsing uit. Hij speelde dit seizoen 26 duels voor de ploeg van trainer Michael Reiziger en scoorde daarin twee keer.

Promotie

NEC is met Fortuna Sittard verwikkeld in een strijd om directe promotie. De Nijmegenaren wonnen maandag met 2-1 van FC Oss en Fortuna speelde met 1-1 gelijk bij RKC Waalwijk.

Fortuna heeft twee punten meer dan NEC, dat dus een wedstrijd minder speelde en minder verliespunten heeft dan de Limburgers. Voordat de play-offs beginnen, staan er nog drie reguliere speelrondes op het programma.

Jong Ajax mag niet promoveren, maar is wel volop in de race voor het kampioenschap in de Jupiler League. De beloftenploeg heeft net als NEC 67 punten uit 34 wedstrijden, maar een iets minder doelsaldo.

Bekijk de stand in de Jupiler League