Mocht PSV zondag tegen Ajax de landstitel veroveren, dan wordt de club maandag op het Stadhuisplein in Eindhoven gehuldigd. De gemeente gaf al eerder aan dat een eventuele huldiging nooit op de dag van de kampioenswedstrijd zal plaatsvinden, maar een dag later.

PSV is bij winst op Ajax zeker van de titel. Het verschil tussen beide topclubs bedraagt, met nog vier duels te spelen, zeven punten.

Als de topper zondag in een gelijkspel eindigt, dan volgt de woensdag erop een nieuwe kans om de titel veilig te stellen. De koploper speelt dan uit tegen Roda JC.

Bij een nederlaag tegen Ajax kan PSV zich overigens in Kerkrade nog niet tot landskampioen laten kronen, omdat Ajax pas een dag later in actie komt, thuis tegen VVV-Venlo.

Drempel

In het weekend van 21 en 22 april staan er geen duels op het programma in de Eredivisie, omdat op de 22e de bekerfinale tussen Feyenoord en AZ gespeeld wordt.

PSV speelt daarna nog uit tegen ADO Den Haag (29 april) en op de slotdag van de competitie thuis tegen FC Groningen (6 mei).

Na de 2-3 zege op AZ van zaterdag staat PSV op de drempel van de 24e landstitel in de clubgeschiedenis. In deze eeuw werd de club uit Eindhoven al negen keer kampioen.

De laatste keer dat PSV kampioen werd, was in 2016. Met een 1-3 zege op PEC Zwolle profiteerde de ploeg van trainer Phillip Cocu destijds op de slotdag van de competitie van een 1-1 gelijkspel van concurrent Ajax tegen De Graafschap.

De topper tussen PSV en Ajax begint zondag om 16.45 uur.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie