Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Japan ontslaat bondscoach Halilhodzic twee maanden voor WK

De Japanse bond heeft twee maanden voor het begin van het WK bondscoach Vahid Halilhodzic ontslagen. Met Akira Nishino werd maandag direct een opvolger aangesteld voor de Bosniër. 
Door ANP/NU.nl

De 63-jarige Japanner was al in dienst van de bond als technisch directeur en had eerder als coach onder meer topclub Gamba Osaka onder zijn hoede. Nishino speelde in de jaren zeventig als middenvelder twaalf interlands.

Halilhodzic leidde Japan succesvol door de kwalificaties, waardoor het Aziatische land komende zomer in Rusland voor de zesde keer op rij deelneemt aan een WK. De 65-jarige Bosniër kreeg de laatste maanden kritiek, vooral na enkele teleurstellende resultaten in oefenduels.

Zo speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen Mali en verloor ze met 2-1 van Oekraïne. Halilhodzic was sinds maart 2015 bondscoach van Japan. Hij volgde toen de Mexicaan Javier Aguirre op.

Algerije

Eerder was Halilhodzic bondscoach van Ivoorkust en Algerije op de WK's van respectievelijk 2010 en 2014. Met Ivoorkust werd hij in de groepsfase uitgeschakeld op het WK in Zuid-Afrika.

Vier jaar geleden leidde Halilhodzic Algerije knap naar de achtste finales van het WK in Brazilië, waarin de latere wereldkampioen Duitsland pas na verleniging (2-1) te sterk bleek.  

Het WK in Rusland begint voor Japan op 19 juni met een wedstrijd tegen Colombia. Daarna spelen de Aziaten in groep H tegen Senegal en Polen.


Lees meer over:

japans elftalVahid HalilhodzicWK 2018

Aanbevolen artikelen