Voorzitter Isitan Gün van Fortuna Sittard heeft geen goed woord over voor de beslissing van de KNVB om de Jupiler League-topper tussen Jong Ajax en NEC (2-0) over te laten spelen.

Bij de beloften van de Amsterdammers stond vrijdag Teun Bijleveld in de basis, maar de middenvelder was geschorst en dus niet speelgerechtigd. Aangezien Ajax daar door een fout van de KNVB niet van op de hoogte was, wordt de wedstrijd overgespeeld.

Die beslissing valt mogelijk in het nadeel uit van koploper Fortuna Sittard. De Limburgers hebben met nog vier speelronden te gaan een voorsprong van vier punten op nummer twee NEC, maar dat gat kan straks dus alsnog worden teruggebracht naar één punt.

"Deze beslissing is schandalig, want Fortuna Sittard is de enige partij die mogelijk wordt geschaad door een fout waar het niks aan kan doen", zei voorzitter Gün zondagavond in gesprek met Voetbal International

"Aangezien wij ons volledig concentreren op de komende vier wedstrijden die ons wachten, wil ik pas uitgebreider reageren op deze zeer teleurstellende beslissing als het seizoen afgelopen is. We zijn nu alleen nog maar meer gemotiveerd."

Fortuna Sittard vervolgt de competitie maandagavond met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. NEC ontvangt FC Oss en nummer drie Jong Ajax gaat op bezoek bij FC Den Bosch. 

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Jupiler League