De Oranjevrouwen moeten het dinsdag in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Ierland stellen zonder Kika van Es.

Van Es heeft nog altijd te veel last van de voetblessure die ze woensdag opliep bij een botsing met een teamgenote op de training.

De 26-jarige verdediger van FC Twente moest vrijdag ook al het met liefst 7-0 gewonnen duel met Noord-Ierland in het Philips Stadion in Eindhoven aan zich voorbij laten gaan.

Van Es werd daarin op de linksbackpositie verdienstelijk vervangen door Siri Worm, die pas voor de eerste keer in deze kwalificatiereeks in actie kwam.

Bondscoach Sarina Wiegman heeft geen vervanger voor Van Es opgeroepen en reist zondag dus gewoon met 22 spelers af naar Dublin.

Koploper

Nederland en Ierland strijden dinsdag om de koppositie in groep 3. Beide landen bezitten na vier wedstrijden tien punten, maar Oranje heeft een beter doelsaldo.

Noorwegen, op papier de grootste concurrent van de Europees kampioen, is met zes punten pas terug te vinden op de derde plaats, maar heeft nog wel een duel tegoed.

De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK van volgend jaar in Frankrijk en de vier beste nummers twee strijden in de play-offs om het laatste Europese ticket.

Nederland-Ierland vangt dinsdag om 20.00 uur Nederlandse tijd aan in Dublin. Vorig jaar november eindigde de onderlinge confrontatie in het Goffertstadion in Nijmegen in 0-0.