Kasper Dolberg is na lang blessureleed weer inzetbaar bij Ajax. De spits is hersteld van een voetblessure en keert na zo'n drieënhalve maand terug in de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Heracles Almelo van zondag.

Dolberg (20) scheurde op 24 december tegen Willem II een bandje in zijn rechtervoet en stond sindsdien aan de kant. Coach Erik ten Hag liet vrijdag al weten dat de Deen waarschijnlijk in de selectie zou zitten voor de wedstrijd tegen Heracles.

Dit seizoen kwam Dolberg tot 25 officiële wedstrijden in het shirt van Ajax. Daarin scoorde de jonge Deen, die in de spits concurrentie heeft van Klaas-Jan Huntelaar, acht keer.

Ook Maximilian Wöber behoort tot de negentienkoppige selectie. De Oostenrijkse verdediger was de afgelopen dagen ziek, maar is op tijd hersteld.

De beschikbaarheid van Wöber is voor Ten Hag extra goed nieuws omdat Joël Veltman achterin ontbreekt. De aanvoerder van Ajax kreeg in de vorige speelronde twee keer geel en dus rood in het uitduel met FC Groningen (1-2 winst).

Ajax moet winnen van Heracles om de titelrace spannend te houden. De 33-voudig landskampioen geeft zeven punten toe op PSV, dat zaterdagavond om 19.45 uur al uit tegen nummer drie AZ speelt. Ajax-Heracles begint zondag om 16.45 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie