De Oranjevrouwen beginnen vrijdag met Siri Worm in het basisteam aan de WK-kwalificatiewedstrijd in het Philips Stadion in Eindhoven tegen Noord-Ierland.

De 25-jarige linksback van de Engelse club Everton komt pas voor de eerste keer in deze kwalificatiereeks in actie.

Worm vormt met Liza van der Most, Stefanie van der Gragt en Dominique Janssen de verdediging voor keepster Sari van Veenendaal.

Bondscoach Sarina Wiegman kiest verder voor de speelsters uit het elftal dat vorig jaar in eigen land de Europese titel veroverde.

Martens

Daniëlle van de Donk, Sherida Spitse en Jackie Groenen staan op het middenveld, Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden zijn de aanvalsters van dienst.

Met zo'n 30.000 toeschouwers op de tribunes van het onderkomen van PSV wordt het de beste bezochte vrouwenvoetbalwedstrijd ooit in Nederland.

Oranje gaat met zeven punten uit drie duels aan kop in groep 3, gevolgd door Ierland met eveneens zeven punten, Noorwegen met zes punten, Noord-Ierland met drie punten, en Slowakije met nog geen enkel punt.

De groepswinnaars plaatsen zich direct voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. De vier beste nummers twee strijden in de play-offs om het laatste ticket.