Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kan zondag in de uitwedstrijd tegen FC Twente weer beschikken over Robin van Persie en Nicolai Jörgensen.

Beide aanvallers ontbraken in de vorige speelronde nog tegen Excelsior (5-0 winst). Van Persie kampte toen met een kuitblessure en Jörgensen had last van zijn heup. Ze hervatten dinsdag al de groepstraining.

Van Persie (34) keerde in de winter terug bij Feyenoord en was in acht competitieduels goed voor vier goals. De zeven jaar jongere Jörgensen kwam tot acht treffers in 23 Eredivisiewedstrijden.

Tegen Excelsior stond de 18-jarige Dylan Vente bij afwezigheid van Van Persie en Jörgensen in de spits. Hij zal tegen FC Twente vermoedelijk weer op de bank zitten.

Van Bronckhorst hoopt dat zijn ploeg de lijn van de wedstrijd tegen Excelsior doortrekt. "We speelden vorige week tactisch heel taakbewust en boekten daardoor een goede overwinning. Hopelijk lukt dat ook tegen FC Twente", zegt de 43-jarige Rotterdammer vrijdag op zijn perspraatje.

Strijd

Feyenoord kan in de strijd om de vierde plaats in de Eredivisie een zege in Enschede goed gebruiken, maar Van Bronckhorst beseft dat drie punten tegen de hekkensluiter geen zekerheidje is.

"Twente móét, dus ik verwacht dat ze veel strijd gaan leveren. Daar moeten we klaar voor zijn. Het is nog altijd een grote club. Dit seizoen gaat het alleen erg moeizaam, met veel trainerswisselingen ook. Zo kort voor het einde staan ze op de laatste plaats en dus zullen ze willen stijgen."

De wedstrijd tussen FC Twente en Feyenoord begint zondag om 14.30 uur in de Grolsch Veste. De Rotterdammers bezetten achter PSV, Ajax en AZ de vierde plaats. FC Twente strijdt als hekkensluiter tegen degradatie.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie