AC Milan heeft donderdag het contract van trainer Gennaro Gattuso verlengd. De oud-middenvelder ligt nu tot medio 2021 vast bij de 'Rossoneri'. 

De 40-jarige Gattuso werd eind november vorig jaar aangesteld als opvolger van de ontslagen Vincenzo Montella. Voor die tijd was hij al werkzaam als coach bij de beloften van AC Milan.

De achttienvoudig kampioen van Italië, die momenteel op de zesde plek staat in de Serie A, laat op de website weten dat Gattuso het nieuwe contract te danken heeft aan zijn "harde werk". 

Als speler kwam Gattuso tussen 1999 en 2012 tot 467 wedstrijden voor de achttienvoudig kampioen van Italië. De middenvelder won in die periode onder meer twee keer de Champions League en twee landstitels.

FC Sion

Gattuso ging na het beëindigen van zijn spelersloopbaan in 2013 als trainer aan de slag bij het Zwitserse FC Sion, waar hij al snel werd ontslagen. Dat overkwam hem enkele maanden later ook bij Palermo.

Bij het Griekse OFI Kreta stapte Gattuso zelf al na een half jaar op. De ex-international van Italië (75 interlands) hield het vervolgens wel twee jaar vol bij Pisa, waarna hij terugkeerde op Milanello als beloftentrainer. 

Hoewel AC Milan in de competitie geen rol van betekenis speelt, kan Gattuso zijn eerste seizoen nog wel afsluiten met een prijs. Milan staat op 9 mei tegen Juventus in de finale van de Coppa Italia.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Serie A