De spelersbus van Manchester City is woensdag voor het uitduel in de Champions League met Liverpool bekogeld door fans van de thuisploeg. De bus raakte daarbij flink beschadigd.

Op beelden is te zien hoe fans onder meer flessen, blikjes en vuurwerk naar de bus gooiden. Liverpool nam direct afstand van het gedrag van de eigen aanhang.

"We veroordelen het wangedrag voor ons duel in de kwartfinale van de Champions League op de sterkst mogelijke manier. We bieden onze excuses aan, aan coach Josep Guardiola, zijn spelers, staf en officials."

"Het gedrag van een aantal individuën was volledig onacceptabel", klinkt het verder. "De club werkt volledig met de autoriteiten mee om de schuldigen te identificeren."

Klopp

Volgens Liverpool-coach Jürgen Klopp heeft zijn club er alles aan gedaan om dergelijke misstanden te voorkomen. "Daarom snap ik er niets van. Toen wij langs de fans reden, was de reactie uiteraard geweldig. Maar ik bied namens Liverpool mijn excuses aan City aan."

Guardiola liet direct weten de excuses van Liverpool te hebben aanvaard. "We hadden dit niet verwacht. Dit past ook niet bij Liverpool. Die historie van de club is veel groter dan deze handvol onverlaten. Hopelijk gebeurt het niet nog eens."

De wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor Liverpool, dat daarmee een grote stap naar de halve finales zette.

Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League