Ray Wilkins is woensdag op 61-jarige leeftijd overleden. De 84-voudig international van Engeland lag sinds zaterdag in coma in een Londens ziekenhuis na een hartaanval.

Wilkins werd in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw gezien als een van de beste middenvelders ter wereld. Hij speelde onder meer voor Chelsea, Manchester United, AC Milan, Paris Saint-Germain en Glasgow Rangers.

Na zijn actieve carrière werd hij trainer, eerst bij Queens Park Rangers en vervolgens bij Fulham. Daarna was hij bij enkele wedstrijden interim-trainer van Chelsea, waar hij ook als assistent van managers Guus Hiddink en Carlo Ancelotti werkte.

Wilkins was in 2014 en 2015 bondscoach van Jordanië. Zijn laatste functie was assistent-manager van Aston Villa. Daarna werd hij analyticus van Sky Sports.

Droefheid

Wilkins was actief op de WK's van 1982 en 1986 en het EK van 1980. Hij droeg bij tien wedstrijden de aanvoerdersband van het Engelse team.

Het overlijden van de oud-middenvelder werd woensdag door zijn familie bekendgemaakt. "Met grote droefheid melden we dat Raymond Colin Wilkins vanochtend is overleden", luidt de korte verklaring. 

"We willen vrienden, collega's en leden van de bevolking bedanken voor de steunbetuigingen die we de laatste dagen ontvingen. Ray laat zijn lieve vrouw Jackie, dochter Jane, zoon Ross en zijn mooie kleinkinderen Oliver, Frankie, Ava, Freddie, Jake en Archie achter."