De rake omhaal van Cristiano Ronaldo tegen Juventus (0-3 winst) ging dinsdagavond de hele wereld over en laat ook Real Madrid-trainer Zinedine Zidane niet onberoerd.

Ronaldo had zijn ploeg in het heenduel in de kwartfinales van de Champions League al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gezet en zorgde in de tweede helft met zijn omhaal voor het absolute hoogtepunt.

Het doelpunt werd na de wedstrijd afgezet tegen de treffer die Zidane in de Champions League-finale van 2002 namens Real tegen Bayer Leverkusen maakte.

"Je kun het niet vergelijken, maar de mijne is mooier", grapte de 45-jarige Fransman, die alleen maar bewondering kon hebben voor de manier waarop Ronaldo - die een record vestigde door voor het tiende Champions League-duel op rij te scoren - trefzeker was.

"Dit doelpunt is wellicht een van de mooisten in de geschiedenis van het voetbal. We moeten dankbaar zijn voor zo'n speler. Ik reageerde zoals iedereen deed. Ik ben trainer van Real, maar ook een voetbalfan. Ik ben blij dat hij een speler is die dit soort dingen doet."

Ronaldo passeert Buffon met schitterende omhaal
40
Ronaldo passeert Buffon met schitterende omhaal

Ovatie

Het doelpunt van Ronaldo en de dominantie van Real maakten zoveel indruk, dat de de 'Koninklijke' een ovatie kreeg van een deel van de Juventus-supporters. Zidane had dat ook gezien.

"Dat gebeurt lang niet in alle steden of stadions en het kenmerkt de magie van de Juventus-fans. Ze krijgen zelden drie goals tegen", zei de coach van Real.

"We hebben in alle opzichten gedomineerd. Juventus heeft ook kansen gehad, maar we hebben goed verdedigd. Wellicht is 0-3 wat geflatteerd, maar we hebben het wel afgedwongen."

Samenvatting Juventus-Real Madrid (0-3)
250
Samenvatting Juventus-Real Madrid (0-3)

Bedanken

Ronaldo zelf was ook onder de indruk van de geste van de Italiaanse fans. "Het is iets wat me altijd zal bijblijven. Ik wil alle Italianen bedanken die er waren en voor me klapten. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt in mijn carrière."

Over zijn prachtige treffer zei de Portugees: "Ik aasde al langer op zo'n doelpunt, maar het hangt vaak af van de omstandigheden. Ik ben het blijven proberen en nu lukte het."

Linksback Marcelo bepaalde de eindstand in het Juventus Stadium op 0-3, vlak nadat Juve-aanvaller Paulo Dybala zijn tweede gele kaart en dus rood had gekregen. De return is volgende week woensdag in Madrid.

Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!