Hamburger SV moet het in de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga voorlopig stellen zonder Rick van Drongelen. De 19-jarige Nederlander kampt met een knieblessure.

Hamburger SV kan pas in een later stadium communiceren hoe lang Van Drongelen exact uit de roulatie is, maar trainer Christian Titz heeft goede hoop dat de verdediger dit seizoen nog een beroep kan doen op zijn pupil.

"Rick heeft zijn knie overstrekt. Gelukkig zijn de kruisbanden in orde", gaf de Duitser tegenover verschillende Duitse media te kennen.

Van Drongelen kwam afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart direct na rust in het veld voor debutant Stephan Ambrosius. Met de oud-Spartaan binnen de lijnen pakte Hamburger SV een puntje (1-1).

Laatste plaats

De gevallen topclub sprokkelde in de eerste 28 speelrondes slechts negentien punten bij elkaar en staat daarmee op de laatste plaats in de Bundesliga.

De achterstand op de veilige vijftiende plaats, die op dit moment in handen is van VfL Wolfsburg, bedraagt zes duels voor het einde van de competitie liefst zeven punten.

Het dolende Hamburger SV ontvangt zaterdag Schalke 04, de verrassende nummer twee van de ranglijst in Duitsland.

Van Drongelen had in de openingsfase van dit seizoen bijna steevast een basisplaats, maar moet de laatste tijd vooral genoegen nemen met een plek op de bank.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Bundesliga