Eigenaar Evangelos Marinakis van Olympiakos Piraeus heeft de spelers van de Griekse topclub een boete van 400.000 euro opgelegd en gezegd dat ze dit seizoen niet meer in actie hoeven te komen.

De harde ingrepen van scheepsmagnaat Marinakis zijn het gevolg van de slechte prestaties van Olympiakos.

De kampioen van de afgelopen zeven seizoenen won slechts drie van zijn laatste acht wedstrijden en staat met nog vier duels te gaan derde op zes punten van koploper AEK Athene. Die ploeg heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

"Ik heb jullie nu lang genoeg getolereerd. Vertrek en ga maar met vakantie'', zei Marinakis, die ook eigenaar is van de Engelse club Nottingham Forest, volgens Griekse media over zijn spelers na het 1-1 gelijkspel van zondag tegen Levadiakos.

"Ik heb miljoenen betaald zodat het jullie aan niets ontbrak, heb zelfs drie coaches ontslagen, maar uiteindelijk ligt de schuld bij jullie. Jullie geven meer om je mooie auto's en dure huizen dan de club.''

Jeugdspelers

De eigenaar zei dat jeugdspelers zullen doorschuiven zodat er in de resterende wedstrijden toch een volwaardig team opgesteld kan worden.

"De jeugdspelers houden veel meer van Olympiakos en zijn supporters dan de spelers van het eerste elftal", aldus Marinakis. "Ik zal Olympiakos van de grond af aan opbouwen, zodat het weer het team wordt waar we van dromen."