Kevin De Bruyne is van mening dat hij het verdient om door de Engelse spelersvakbond PFA te worden verkozen tot speler van het jaar in de Premier League.

"Als ik de prijs krijg, zou dat zowel voor mij als het team mooi zijn. Ik vind wel dat ik er aanspraak op maak, omdat ik heel consistent ben geweest", zegt de Belgische middenvelder van Manchester City in gesprek met de Telegraph.

"Ik ben erg tevreden over mijn spel. Eerlijk gezegd verwachtte ik niet dat ik dit seizoen zo goed zou spelen. Er is bijna geen enkele wedstrijd geweest waarin ik mijn niveau niet haalde."

De Bruyne is dit seizoen bij Manchester City vooral belangrijk als aangever. In dertig competitiewedstrijden leverde hij tot dusver maar liefst dertien assists, waarmee hij de concurrentie ver achter zich laat.

Volgens de bookmakers geldt De Bruyne samen met Mohamed Salah als de grootste kanshebber op de eretitel. De Egyptische aanvaller maakte in zijn debuutjaar bij Liverpool al 29 doelpunten op het hoogste niveau in Engeland.

Vergelijken

De Bruyne stelt dat het lastig is om hem en Salah te vergelijken en wil dan ook niet in de schoenen staan van de spelers die na dit seizoen de knoop moeten doorhakken.

"Het ligt eraan wat mensen op het veld willen zien van een speler. Salah scoort aan de lopende band. Hij is dit seizoen echt ongelooflijk goed", aldus de 59-voudig international.

"Onze statistieken kan je niet één op één naast elkaar neerleggen. Ik speelde afgelopen weekend tegen Everton als een verdedigende middenvelder. Zijn cijfers spreken voor zich. Gelukkig hoef ik niet te beslissen."

De Bruyne en Salah staan woensdag op Anfield tegenover elkaar in het heenduel in de kwartfinales van de Champions League. De wedstrijd, die onder leiding staat van de Duitse scheidsrechter Felix Brych, begint om 20.45 uur.