Alan Pardew is niet langer trainer van West Bromwich Albion. De Engelsman en de hekkensluiter in de Premier League hebben maandag in goed overleg besloten om de samenwerking te beëindigen.

Pardew was pas sinds eind november coach van West Bromwich. Hij tekende toen een contract voor ruim tweeënhalf jaar en volgde de ontslagen Tony Pulis op.

De 56-jarige coach was al de zesde hoofdtrainer van de Engelse club sinds 2011. Assistent-coach John Carver vertrekt eveneens. Veldtrainer Darren Moore neemt voorlopig de honneurs waar op The Hawthorns.

Eind 2016 werd Pardew ontslagen bij Crystal Palace. Eerder was hij werkzaam bij Reading, West Ham United, Charlton Athletic, Southampton en Newcastle United.

Pardew is al de tiende trainer in de Premier League die het seizoen niet afmaakt bij zijn club. Eerder werden onder anderen Frank de Boer (Crystal Palace) en Ronald Koeman (Everton) ontslagen.

Achtste nederlaag

Onder Pardew werden de resultaten er bij WBA niet beter op. De ploeg verloor afgelopen zaterdag voor eigen publiek met 1-2 van Burnley en leed daarmee zijn achtste nederlaag op rij in de Premier League.

De 'Baggies' staan met twintig punten uit 32 wedstrijden stevig op de laatste plaats. De achterstand op nummer negentien Stoke City bedraagt zeven punten.

West Brom moet in de laatste zes wedstrijden tien punten goedmaken op Crystal Palace, dat de veilige vijftiende plaats inneemt op de ranglijst. Vorig seizoen eindigde de club nog als tiende in de Premier League.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League