Feyenoord treedt zondag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior aan zonder Nicolai Jörgensen. De Deense spits zit vanwege een blessure zelfs niet bij de selectie en wordt voorin vervangen door Dylan Vente.

Coach Giovanni van Bronckhorst kan in de Kuip ook al geen beroep doen op Robin van Persie. De ervaren aanvaller is er vanwege een blessure ook niet bij.

Het was al onzeker of Jörgensen mee kon spelen tegen de stadgenoot. De aanvaller keerde niet helemaal fit terug van een interland met Denemarken.

Sam Larsson is na een blessure wel weer van de partij. De Zweedse vleugelspits moet echter genoegen nemen met een plaats op de bank.

Toornstra

Vente wordt voorin bijgestaan door Steven Berghuis en Jean-Paul Boëtius. Op het middenveld spelen aanvoerder Karim El Ahmadi, Jens Toornstra en Tonny Vilhena. Toornstra is de vervanger van Van Persie.

Achterin doet Van Bronckhorst een beroep op dezelfde spelers als bij de laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle (3-4 zege). Doelman Brad Jones krijgt Kevin Diks, Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden en Ridgeciano Haps voor zich.

Het duel tussen Feyenoord en Excelsior begint om 16.45 uur. De thuisploeg staat op de vierde plaats, maar lijkt de laatste weken al met de gedachten bij de finale van de KNVB-beker. Daarin is op 22 april AZ de tegenstander.

Excelsior is na een goed seizoen al zo goed als zeker van rechtstreekse handhaving. De ploeg van scheidend trainer Mitchell van der Gaag staat stevig in de middenmoot.

Opstelling Feyenoord: Jones; Diks, Van Beek, Van der Heijden, Haps; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Vente, Boëtius.

Opstelling Excelsior: Zwarthoed; Karami, Mattheij, Faes, Massop; Faik, Koolwijk, Bruins; Elbers, Van Duinen, Garcia.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie