Zlatan Ibrahimovic heeft zijn debuut voor Los Angeles Galaxy opgeluisterd met een wereldgoal. De Zweed bezorgde zijn nieuwe club tevens de winst in de derby tegen Los Angeles FC: 4-3.

Ibrahimovic bracht LA Galaxy dertien minuten voor tijd op gelijke hoogte. De 36-jarige spits schoot de bal vanaf ruim dertig meter schitterend binnen. Hij stond op dat moment pas zes minuten in het veld.

In de extra tijd maakte Ibrahimovic zijn debuut voor de Amerikaanse ploeg nog mooier. Hij kopte op aangeven van Ashley Cole namelijk ook de winnende binnen.

LA Galaxy keek kort na rust nog tegen een 0-3 achterstand aan tegen Los Angeles FC door twee treffers van Carlos Vela en een eigen doelpunt van Daniel Steres.

Comeback

In de tweede helft knokte de thuisploeg zich terug via goals van Sebastian Lletget en Chris Pontius, waarna Ibrahimovic de comeback compleet maakte en zijn ploeg met twee treffers aan de overwinning hielp.

Door de overwinning klimt LA Galaxy naar de tweede plaats in de Western Conference van de MLS. De ploeg uit Los Angeles heeft drie punten achterstand op Vancouver Whitecaps, dat met een wedstrijd meer gespeeld aan kop gaat.

Manchester United

Ibrahimovic vertrok anderhalve week geleden met onmiddellijke ingang bij Manchester United. Een dag later tekende hij een contract bij LA Galaxy.

Ibrahimovic speelde dit seizoen door een zware knieblessure slechts zeven officiële duels voor United en kwam dit jaar kalenderjaar helemaal niet in actie voor de Engelse topclub.

Vorig seizoen was de voormalig spits van onder meer Ajax, Internazionale en FC Barcelona nog een van de smaakmakers bij United. In 46 duels maakte hij 28 doelpunten, maar vanwege een gescheurde kruisband zat zijn seizoen er in april al op.