Coach Erik ten Hag van Ajax kan zondag in het uitduel met FC Groningen gewoon een beroep doen op Klaas-Jan Huntelaar. De spits is fit genoeg bevonden en opgenomen in de wedstrijdselectie.

Huntelaar gold als een twijfelgeval. De clubtopscorer (elf doelpunten) trainde de afgelopen dagen voor zichzelf, maar sloot zaterdag weer aan bij de groepstraining.

In de wedstrijdselectie is nog geen plek voor Kasper Dolberg. De Deen is weer hersteld van een voetblessure, maar moet nog even wachten op een rentree.

Ten Hag liet vrijdag doorschemeren de Deen wellicht te selecteren voor het duel in Groningen. Dolberg viel in de laatste wedstrijd van 2017 tegen Willem II uit met een voetblessure en stond sindsdien aan de kant.

Aftrappen: Opvolger Van Persie staat klaar, NAC beter af zonder Vreven
342
Aftrappen: Opvolger Van Persie staat klaar, NAC beter af zonder Vreven

Sierhuis

Met Kaj Sierhuis neemt Ten Hag wel een andere spits mee. De aanvaller van Jong Ajax zit voor het eerst bij de selectie van Ajax, die uit twintig spelers bestaat. Sierhuis was eerder wel mee op trainingskamp naar Portugal in de winter. Ook Mateo Cassierra zit bij de selectie.

Als vanzelfsprekend zitten ook de spelers die afgelopen week voor hun land in actie kwamen bij de groep. Onder hen Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Nicolas Tagliafico.

Het duel tussen FC Groningen en Ajax begint zondag om 14.30 uur. De Amsterdammers hebben met nog zes duels te gaan een achterstand van zeven punten op koploper PSV.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie