FC Twente en Ajax hebben vrijdagavond punten verspeeld in de kampioensgroep van de Eredivisie voor vrouwen. De Tukkers gingen met 1-3 ten onder tegen PEC Zwolle en de Amsterdamse voetbalsters speelden met 2-2 gelijk bij sc Heerenveen.

Ondanks de nederlaag blijft Twente met 23 punten aan kop in de kampioensgroep. De voorsprong op Ajax bedraagt slechts één punt.

In de kampioensgroep strijden de vijf beste ploegen van het reguliere seizoen om de landstitel. De team begonnen met de helft van het aantal punten die ze in de reguliere competitie pakten.

Esmee de Graaf opende al na zeven minuten de score voor PEC in Enschede. Joëlle Smits tekende halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker van Twente, maar nog voor rust bracht Babiche Roof de Zwolse vrouwen weer op voorsprong. Roof bepaalde in de slotfase ook de eindstand.

Het verlies tegen PEC betekende voor Twente het eerste puntenverlies in de kampioensgroep. In het openingsduel won de Enschedese formatie vorige week met 2-4 bij PSV, dat vrijdagavond niet in actie hoefde te komen.

Ajax

In Friesland kwam Ajax na tien minuten op voorsprong tegen Heerenveen door een doelpunt van Marjolijn van den Bighelaar. Kort voor rust bracht Fenna Kalma de thuisploeg langszij.

Tiny Hoekstra bezorgde Heerenveen vroeg in de tweede helft de 2-1 voorsprong, waarna Linda Bakker de bezoekers een kwartier voor tijd aan een punt hielp.

Ook Ajax verspeelde voor het eerst punten in de kampioensgroep nadat twee weken geleden in het eerste duel met 3-1 werd gewonnen van PEC.