De sleet zit er nog lang niet op bij Arjen Robben. Volgens zijn trainer Jupp Heynckes is het nauwelijks te merken dat de jaartjes beginnen te tellen bij de Nederlandse aanvaller van Bayern München.

"Arjen traint nog als een 25-jarige", zegt Heynckes vrijdag op zijn persconferentie voor de mogelijke kampioenswedstrijd tegen rivaal Borussia Dortmund.

De 34-jarige Robben keert zaterdag hoogstwaarschijnlijk terug in de ploeg van de 'Rekordmeister', nadat hij de laatste twee duels moest toekijken vanwege een beknelde zenuw. Hij hervatte eerder deze week de groepstraining van de regerend landskampioen.

Ook aan Robbens leeftijdsgenoot Franck Ribéry is volgens Heynckes niet af te zien dat hij al op leeftijd is. "Hij was vandaag zo gretig en aanwezig dat je hem bijna moest vangen."

Contract

Voor beide vleugelspelers geldt dat ze in de laatste maanden van hun contract zitten en nog niet weten hoe hun toekomst eruitziet. Bayern wil pas in april om de tafel met het ervaren duo.

Tot die tijd spelen ze een belangrijke rol bij de Bundesliga-koploper, vertelt Heynckes. "De fans zijn gek op ze en ze weten met hun ervaring wat er gevraagd wordt in de beslissende fase van het seizoen."

Zelf weet de Groninger nog niet of hij een eventueel langer verblijf bij Bayern ziet zitten. "Ik ben nu voor mezelf aan het uitzoeken wat ik precies wil, maar ik heb de knoop daarover nog niet doorgehakt."

Landstitel

Bayern ontvangt zaterdag om 18.30 uur Dortmund in de Allianz Arena. Als naaste belager Schalke 04 eerder op de dag punten verspeelt tegen SC Freiburg, volstaat een overwinning voor het zesde kampioenschap op rij. Arturo Vidal en Juan Bernat moeten het duel missen vanwege blessures.

Robben arriveerde in de zomer van 2009 in München. De aanvaller won sindsdien onder meer zes landstitels, vier nationale bekers, de Champions League, de Europese Super Cup en het WK voor clubs.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga