Arjen Robben is hersteld van zijn blessure en is naar eigen zeggen fit genoeg om zaterdag mee te doen bij Bayern München in het mogelijke kampioensduel met Borussia Dortmund.

De 34-jarige aanvaller had de voorbije weken last van een beknelde zenuw, die hem voor de interlandperiode al twee wedstrijden aan de kant hield. Robben hervatte deze week de groepstraining.

"Ik voel me goed en fit. Hopelijk blijft dat zo en kan ik erbij zijn", zegt de 96-voudig Oranje-international donderdag.

Zeven wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Bayern zeventien punten voorsprong op Schalke 04 en achttien op Dortmund. Als Schalke zaterdagmiddag niet wint van SC Freiburg, kan de 'Rekordmeister' enkele uren later de zesde landstitel op rij pakken.

Voor Robben, die sinds 2009 in het shirt van Bayern speelt, zou het zijn zevende kampioenschap in de Bundesliga zijn.

Bij tegenstander Dortmund ontbreekt Marco Reus. De 28-jarige aanvaller, net terug van lang blessureleed, heeft een spierblessure en trainde deze week nog niet met de groep.

Contract

Robben beschikt bij Bayern over een aflopend contract en gaf eerder deze week aan dat hij nog niet weet of hij wil bijtekenen in de Allianz Arena.

"Ik ben nu voor mezelf aan het uitzoeken wat ik precies wil, maar ik heb de knoop daarover nog niet doorgehakt", zei de voormalig PSV'er, die ook voor Chelsea en Real Madrid uitkwam, dinsdag tegen de regionale omroep Bayerischer Rundfunk.

Volgende week staat voor Bayern in Spanje de heenwedstrijd tegen Sevilla in de kwartfinales van de Champions League op het programma.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga