Een demonstratie van voetbalfans tegen het regeringsbeleid is woensdag in Griekenland uit de hand gelopen. De rellen ontstonden in Piraeus toen de minister van financiën, Euclid Tsakalotos, een toespraak wilde houden.

Jongeren begonnen met stenen te gooien en staken vuilnisbakken in brand. Met traangas joeg de politie de menigte uiteen.

De betoging was georganiseerd door diverse supportersgroepen van Olympiakos Piraeus. De fanatieke aanhang van de titelhouder is het oneens met het voetbalbeleid van de Griekse regering.

De ongeregeldheden deden zich voor amper twee dagen nadat de Griekse regering een schorsing van ruim twee weken van de nationale voetbalcompetitie beëindigde.

De wedstrijden op het hoogste niveau werden opgeschort na nieuwe wantoestanden in de Griekse stadions. Zo liep voorzitter Ivan Savvides van PAOK Saloniki na een afgekeurd doelpunt tegen AEK met een pistool op zak het veld op om te protesteren. Dat was voor de Griekse regering de directe aanleiding om in te grijpen.

De zestien clubs uit de Superliga zijn akkoord gegaan met zwaardere straffen na rellen, maar doordat de incidenten van woensdag buiten het stadion plaatsvonden hoeft Olympiakos Piraeus niet te vrezen voor sancties.