Het Olympique Lyon van Shanice van de Sanden heeft woensdag ten koste van het FC Barcelona van Lieke Martens de halve finales van de Champions League voor vrouwen bereikt.

De Fransen zegevierden in de return in Spanje met 0-1, nadat vorige week donderdag de heenwedstrijd in eigen huis ook al met 2-1 was gewonnen.

Eugenie Le Sommer kroonde zich in het Mini Estadi tot matchwinner door in de 62e minuut het einige doelpunt van de wedstrijd voor haar rekening te nemen.

Van de Sanden moest genoegen nemen met een invalbeurt van slechts zes minuten. Martens had wel gewoon een basisplaats.

Van de Sanden was vorige week nog belangrijk voor haar ploeg door voor de assist bij de winnende treffer van Ada Hegerberg te zorgen.

FC Barcelona-Olympique Lyon in beeld

Titelverdediger

Olympique Lyon is de titelverdediger in de Champions League en maakt ook dit seizoen veel indruk in Europa. De ploeg van trainer Reynald Pedros zette in de achtste finales FC BIIK-Kazygurt met 0-7 en 9-0 opzij.

Olympique Lyon neemt het voor een plek in de eindstrijd op tegen Manchester City, dat in haar kwartfinale met 2-0 en 3-5 te sterk was voor Linkopings.

In de andere halve finale staan Vfl Wolfsburg (5-0 en 1-1 tegen Slavia Praag) en Chelsea (0-2 en 3-1 tegen Montpellier) tegenover elkaar.

Bij Montpellier verscheen Anouk Dekker aan de aftrap, maar ze werd wel twee minuten voor tijd naar de kant gehaald.

De eindstrijd van de Champions League voor vrouwen is op 24 mei in Kiev. Twee dagen later, op 26 mei, vindt de eindstrijd van het toernooi bij de mannen eveneens plaats in de hoofdstad van Oekraïne.