Bert van Marwijk heeft zich dinsdag enigszins hersteld na zijn teleurstellende debuut als bondscoach van Australië. De 'Socceroos' speelden doelpuntloos gelijk tegen Colombia. Marokko won van Oezbekistan en Peru was te sterk voor IJsland.

Afgelopen vrijdag ging Van Marwijk in zijn eerste wedstrijd op de Australische bank nog met 4-1 onderuit in en tegen Noorwegen. Dinsdag werd WK-ganger Colombia knap op 0-0 gehouden op het Londense Craven Cottage.

Brad Jones, die vier jaar geleden zijn laatste interland voor de Socceroos speelde, kreeg van Van Marwijk een basisplaats. In de rust bleef de keeper van Feyenoord volgens afspraak in de kleedkamer achter en werd hij vervangen door Danny Vukovic.

De beste kansen op Craven Cottage, de thuishaven van Fulham, waren wel voor Colombia. In de slotfase kreeg de ploeg een strafschop, maar Vukovic stopte de poging van Miguel Borja.

Van Marwijk en Australië staan komende zomer in Rusland tijdens de groepsfase van het WK tegenover Denemarken, Frankrijk en Peru. Colombia is ingedeeld bij Japan, Polen en Senegal.

Marokko

Het Nederlandse getinte team van Marokko boekte de tweede oefenzege in vijf dagen. Na de 2-1 overwinning op Servië won de WK-ganger ook van Oezbekistan: 2-0.

De Marokkaanse doelpunten in Casablanca vielen in de eerste helft en kwamen op naam van Ayoub El Kaabi en oud-PSV'er Manuel da Costa.

Hakim Ziyech (Ajax), Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Nordin Amrabat startten op de bank. Bondscoach Hervé Renard liet Zakaria Labyad (FC Utrecht) en Sofyan Amrabat (Feyenoord) wel vanaf het begin meedoen.

Diep in de tweede helft viel Ziyech nog in bij de thuisploeg, die op het WK is gekoppeld aan Iran, Portugal en Spanje.

Tapia

Renato Tapia droeg met een doelpunt bij aan de 3-1 oefenzege van Peru op IJsland. De voetballer van Feyenoord opende de score met een kopbal in New Jersey.

Jon Guoni Fjoluson bracht IJsland nog wel op gelijke hoogte, maar vervolgens liep Peru uit door doelpunten van Raul Ruidiaz en Jefferson Farfan.

Peru is komende zomer voor het eerst in 36 jaar weer eens van de partij op een WK. De formatie won vrijdag al een oefenduel met Kroatië: 2-0.

Peru stuit in de groepsfase van het WK op Denemarken, Frankrijk en Australië. IJsland zit in een poule met Argentinië, Nigeria en Kroatië.