Arjen Robben weet nog niet of hij zijn contract bij Bayern München wil verlengen als die kans zich voordoet. De 34-jarige aanvaller beschikt over een aflopende verbintenis en hoopt snel duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst.

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge liet onlangs al weten dat hij op z'n vroegst in april pas om de tafel wil met Robben, maar het geduld van de Nederlander begint langzaam op te raken. "Het is jammer dat ze het nog steeds niet weten."

Mocht de 'Rekordmeister' hem een nieuw contract voorleggen, dan staat het volgens Robben ook absoluut nog niet vast dat hij daarop ingaat. "Daar ben ik nog niet over uit", zegt hij dinsdag tegen de regionale omroep Bayerischer Rundfunk.

"Ik ben nu voor mezelf aan het uitzoeken wat ik precies wil, maar ik heb de knoop daarover nog niet doorgehakt. Ik weet op dit moment ook nog niet wat mijn opties precies zijn, dus ik kan er nog niets concreets over zeggen."

Overweging

Robben gaf eerder al aan dat hij nog twee jaar op topniveau mee denkt te kunnen, maar sluit ook niet uit dat hij na dit seizoen zijn voetbalschoenen opbergt. "Op mijn leeftijd weet je dat het einde nadert en is het moeilijk om de juiste keuze te maken."

"Je moet zoveel zaken meenemen in je overweging. Hoe je je voelt, wat je gevoel zegt, wat je lichaam je vertelt. Alles speelt daarbij een rol", aldus Robben. "En uiteindelijk moet je doen wat op dat moment het beste lijkt."

Hoewel het seizoenseinde en daarmee uitsluitsel over zijn toekomst steeds dichterbij komen, waakt Robben ervoor dat hij zich te veel laat afleiden door alle onzekerheid. "Zo werkt de voetbalwereld nou eenmaal."

"Uiteindelijk moet de focus op de maand april liggen", weet Robben, die met Bayern nog op drie fronten actief is. "Dat zit nu in mijn hoofd, niet de vraag wat ik volgend seizoen doe."

Landstitel

Aanstaande zaterdag neemt de ervaren buitenspeler, die in oktober afscheid nam van Oranje, het met de Bundesliga-koploper op tegen Borussia Dortmund. Bij winst zou de zesde landstitel op rij gevierd kunnen worden, maar dan moet Schalke 04 verliezen van laagvlieger Freiburg.

In de kwartfinales van de Champions League is Bayern gekoppeld aan Sevilla en in het nationale bekertoernooi is Bayer Leverkusen de tegenstander bij de laatste vier.

In de laatste twee wedstrijden kon trainer Jupp Heynckes geen beroep doen op Robben, die met een beklemde zenuw kampte. Vorige week keerde de Groninger weer terug op het trainingsveld.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga