Interim-trainer Marino Pusic heeft er alle vertrouwen in dat hij FC Twente dit seizoen kan behouden voor de Eredivisie.

"Ik besef terdege dat de uitdaging die voor ons ligt een fantastische en grote uitdaging is", begint de 46-jarige Bosniër zijn verhaal dinsdag voor de camera van RTV Oost.

"Als ik er geen geloof in zou hebben gehad, had ik het ook niet gedaan. Ik geloof heilig dat deze groep het kan redden en gaat redden."

Pusic werd dinsdag na het ontslag van hoofdtrainer Gertjan Verbeek door de clubleiding als diens assistent naar voren geschoven en neemt in elk geval tot het einde van deze voetbaljaargang de honneurs waar in de Grolsch Veste.

FC Twente staat er met nog slechts zes speelrondes voor de boeg niet al te florissant voor. De Tukkers bezetten met slechts negentien punten de achttiende en laatste plaats.

De achterstand op de nummer zestien (Sparta Rotterdam) en zeventien (Roda JC) bedraagt respectievelijk twee punten en één punt, maar de veilige vijftiende plaats van NAC Breda is op acht punten al een stuk verder uit zicht.

Glas halfvol

Pusic eist desondanks van zijn spelers dat ze de moed erin houden en er alles aan doen om het rampscenario - degradatie naar de Jupiler League - voorkomen.

"Ieder mens is anders en ik ben een optimistisch ingesteld persoon. Bij mij is het glas altijd halfvol. Ik zie altijd mogelijkheden. We hebben nog kansen en zolang ik kansen zie gaan we er gewoon keihard voor", zegt hij.

"Ik heb vandaag ook tegen de jongens gezegd: er wordt iets van je gevraagd wat je kan. Je kan voetballen. En ik begrijp alle andere dingen eromheen volkomen, maar doe iets wat je kan en doe je stinkende best om dat naar boven te laten komen."

Boodschap

Pusic was eerder dit seizoen na het gedwongen vertrek van hoofdcoach René Hake ook al een aantal wedstrijden de eindverantwoordelijke bij FC Twente en ziet weinig verschil ten opzichte van die periode.

"Het is altijd anders, maar de kern van de boodschap is hetzelfde. Een collega moet vertrekken en dat je dan weer voor de groep moet gaan staan en zien de groep bij elkaar te houden en alle neuzen dezelfde richting op te krijgen."

FC Twente hervat zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo en speelt daarna nog achtereenvolgens tegen Feyenoord (thuis), ADO Den Haag (uit), PEC Zwolle (thuis), Vitesse (uit) en NAC Breda (thuis).

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie