Amin Younes is de rest van dit seizoen niet meer welkom bij de A-selectie van Ajax. De 24-jarige Duitse aanvaller moet de komende maanden meetrainen met Jong Ajax.

Younes weigerde twee weken geleden kort voor tijd in te vallen in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

Trainer Erik ten Hag besloot daarop de vijfvoudig international voor twee weken te verbannen naar het beloftenelftal, maar heeft die periode nu na gesprekken tussen hem, Younes en directeur spelersbeleid Marc Overmars aanzienlijk verlengd.

"Wij hebben nog zes wedstrijden te spelen en daar wil ik alleen spelers bij hebben die honderd procent gemotiveerd zijn", zegt Ten Hag op de site van Ajax.

"Er is gedurende dit seizoen veel gebeurd met en rondom Amin, dat zal ongetwijfeld meespelen. Maar hij geeft ons niet het gevoel dat zijn aandacht volledig bij Ajax is. Marc en ik hebben hem vandaag meegedeeld dat hij de resterende weken van dit seizoen bij Jong Ajax traint."

Younes mag echter geen competitiewedstrijden meer spelen voor Jong Ajax omdat hij deze jaargang al te vaak (dertien keer) in de Eredivisie in actie kwam.

Napoli

Younes was vorig seizoen nog een vaste waarde bij Ajax, maar in de loop van deze jaargang raakte hij onder Ten Hag zijn basisplaats kwijt.

De behendige buitenspeler leek deze winter te vertrekken naar Napoli, maar de transfer ketste om onduidelijke redenen op het laatste moment af. Naar verluidt gaat hij komende zomer, wanneer zijn contract bij Ajax is afgelopen, alsnog naar de Italiaanse topclub, die in januari nog vijf miljoen euro voor hem wilde betalen.

Sinds het niet doorgaan van zijn overgang stond Younes geen enkele keer meer aan de aftrap bij Ajax. Tegen Heerenveen wilde Ten Hag hem enkele minuten voor tijd inbrengen, maar daar had hij geen trek in.

"Ik wilde Amin belonen voor zijn goede invalbeurt vorige week tegen Vitesse en zijn harde werk op de training, maar hij vond het niet per se noodzakelijk meer", vertelde Ten Hag destijds.

Door de nieuwe sanctie is de kans groot dat Younes het WK in Rusland definitief aan zich voorbij moet laten gaan. Hij maakte vorig jaar deel uit van de Duitse selectie die de Confederations Cup won. Ook in november riep bondscoach Joachim Löw hem nog op voor interlands.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie