Sergio Aguero is van plan om in de zomer van 2020, wanneer zijn contract ten einde is bij Manchester City, terug te keren bij zijn oude club Independiente in Argentinië.

"Mijn contract bij Manchester City loopt over tweeënhalf jaar af en daarna zal ik terugkeren", zegt Aguero in gesprek met het Argentijnse FOX Sports.

Tegen die tijd is de spits van City 32 jaar. "Ik heb altijd gezegd dat ik wil terugkeren bij Independiente en niet op het moment dat ik te oud ben."

Aguero verliet Independiente in de zomer van 2006 op 18-jarige leeftijd voor Atletico Madrid, waar hij vijf jaar speelde. Hij won onder meer de Europa League met de 'Rojiblancos'.

In 2011 nam City de 84-voudig Argentijns international (35 goals) voor zo'n 40 miljoen euro over. In het Etihad Stadium voegde Aguero onder meer twee landstitels en drie League Cups toe aan zijn erelijst.

Zestien punten

Dit seizoen is City mede dankzij 21 treffers van Aguero hard op weg naar de Engelse landstitel. De ploeg uit Manchester heeft met nog acht duels te gaan een voorsprong van zestien punten op nummer twee en stadgenoot Manchester United.

Bovendien staat de club in de kwartfinales van de Champions League, waarin Liverpool volgende maand de tegenstander is.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League