Reading heeft vrijdag Paul Clement aangesteld als nieuwe manager. De 46-jarige Engelsman is de opvolger van Jaap Stam, die woensdag vanwege teleurstellende resultaten werd ontslagen.

Clement begint in het Madejski Stadium na periodes bij Derby County en Swansea City aan zijn derde klus als hoofdtrainer. Hij was assistent bij onder meer Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid en Bayern München.

"Paul Clement heeft niet alleen bij de grootste Europese clubs gewerkt, prijzen gewonnen en met de grootste spelers ter wereld op het veld gestaan, hij weet ook precies hoe het Engelse voetbal in elkaar steekt", verklaart algemeen directeur Ron Gourlay op de site van Reading.

In januari 2017 vertrok Clement als assistent bij Bayern om aan de slag te gaan bij Swansea. Daar moest hij in december alweer vertrekken omdat de Welshe club op dat moment de laatste plaats bezette in de Premier League. 

Assistenten

Vrijwel tegelijkertijd met de aanstelling van Clement meldt Championship-club Reading vrijdag dat assistenten Andries Ulderink en Said Bakkati in navolging van Stam ook vertrekken.

Het bestuur van Reading hield Stam (45) deze week verantwoordelijk voor de zeer teleurstellende twintigste plek in de competitie, terwijl promotie de doelstelling was. De nummers 22 tot en met 24 degraderen en er zijn nog acht speelrondes te gaan.

Bij Reading krijgt de nieuwe manager Clement onder anderen te maken met Nederlanders Leandro Bacuna, Joey van den Berg en Pelle Clement.