Urby Emanuelson staat ook volgend seizoen onder contract bij FC Utrecht. De huidige nummer vijf van de Eredivisie heeft een optie in de verbintenis van de linkspoot gelicht. FC Groningen gaat niet verder met Yoëll van Nieff en Kasper Larsen.

FC Utrecht heeft ook aanvaller Patrick Joosten (21) en reservekeeper Nick Marsman (27) een jaar langer aan zich gebonden. Net als bij Emanuelson is er gebruik gemaakt van een optie in het aflopende contract van de spelers, meldt FC Utrecht dinsdag op zijn eigen site.

De 31-jarige Emanuelson, zeventienvoudig international, is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Utrechters. De oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan en AS Roma heeft tot nu toe 23 competitiewedstrijden gespeeld (17 basisplaatsen).

Joosten maakte vorige maand zijn rentree bij Jong FC Utrecht nadat hij een jaar eerder een voorste kruisband afscheurde. Hij heeft dit seizoen nog geen duels in het eerst elftal gespeeld.

Doelman Marsman staat op één Eredivisie-duel dit seizoen. De Deen David Jensen is de eerste keeper bij FC Utrecht.

FC Groningen

FC Groningen neemt na dit seizoen afscheid van Van Nieff en Larsen. Hun aflopende contracten worden niet verlengd. Ajdin Hrustic mag wel blijven. De club heeft de optie in zijn contract gelicht, waardoor de 21-jarige middenvelder uit Australië nu tot medio 2019 vastligt.

Middenvelder Van Nieff (24) speelt al veertien jaar bij FC Groningen, al werd hij tussendoor uitgeleend aan FC Dordrecht en Excelsior. De linksbenige Groninger, die ook achterin uit de voeten kan, maakte deel uit van de ploeg die in 2015 de KNVB-beker won. De Deense verdediger Larsen (25) is bezig aan zijn derde seizoen bij de noorderlingen.

Het contract van de Belgische reservedoelman Kevin Begois (35) is automatisch verlengd, al wacht hij nog altijd op zijn debuut bij Groningen.

Algemeen directeur Hans Nijland heeft tot 1 mei de tijd om Gamba Osaka te laten weten of hij de koopoptie op de Japanse huurling Ritsu Doan wil lichten.

Bekijk het programma en de stand van de Eredivisie