Reinier Robbemond maakt het seizoen af als de coach van Willem II. De 46-jarige Zuid-Hollander stond sinds het opstappen van Erwin van de Looi twee weken geleden al als interim-hoofdtrainer voor de groep bij de Brabanders.

"We hebben ervoor gekozen om het seizoen met de huidige technische staf af te maken. Reinier kent de staf en spelersgroep goed en over het vertoonde spel en behaalde resultaten tegen PSV en FC Twente zijn wij tevreden", zegt technisch directeur Joris Mathijsen dinsdag op de site van Willem II.

Met Robbemond, die onder Van de Looi assistent was, als hoofdtrainer zorgden de Tilburgers voor een daverende stunt tegen koploper PSV (5-0). Afgelopen zaterdag verspeelde Willem II in de slotfase de zege bij FC Twente (2-2).

De club uit Brabant neemt met 27 punten de veertiende plek in de Eredivisie in. Willem II staat met nog zes wedstrijden te gaan zes punten boven de degradatiezone.

"Het doet mij goed dat de club het vertrouwen aan mij en de rest van de staf heeft gegeven om het seizoen af te maken", reageert Robbemond. "We willen de laatste zes speelronden de lijn van de afgelopen wedstrijden voortzetten en het maximale resultaat behalen."

Supportersgroepen

Van de Looi stapte begin deze maand uit eigen beweging op nadat onafhankelijke supportersgroepen hadden aangedrongen op het ontslag van de oud-trainer van FC Groningen. De voormalig verdediger zou sowieso al aan het einde van dit seizoen vertrekken uit Tilburg.

Assistent Robbemond werd naar voren geschoven als de tijdelijke eindverantwoordelijke. Na de verrassende zege op PSV maakte de clubleiding al duidelijk dat ze geen haast had met het eventueel aanstellen van een nieuwe trainer.

Willem II neemt het na de interlandperiode op zaterdag 31 maart in zijn volgende competitiewedstrijd thuis op tegen FC Utrecht.

Bekijk het programma en de stand van de Eredivisie