PSV heeft goede hoop Nick Viergever na dit seizoen over te nemen van Ajax. De 28-jarige verdediger, wiens verbintenis in de Arena afloopt, kan een meerjarig contract tekenen in Eindhoven.

Dat meldt zowel het AD als De Telegraaf maandag. PSV zou in de winterstop al hebben gesproken met Viergever, maar Ajax wilde hem toen niet laten gaan. Naar verluidt is de Eindhovense club nu weer in onderhandeling met Viergever, maar van een akkoord is nog geen sprake. 

Het is al langer duidelijk dat Viergever na dit seizoen weggaat bij Ajax, dat hem geen aanbieding deed zijn contract te verlengen. De tweevoudig international speelt sinds 2014 voor de Amsterdamse club, die hem overnam van AZ.

Overigens heeft Viergever vanwege een enkelblessure al bijna vier maanden geen wedstrijd meer gespeeld voor Ajax. Afgelopen vrijdag maakte hij wel al zijn rentree bij Jong Ajax in het Jupiler League-duel met Go Ahead Eagles dat met 0-2 verloren ging.

Blessure

PSV zou Viergever goed kunnen gebruiken omdat de Eindhovenaren al langer op zoek zijn naar een linksbenige verdediger. Afgelopen winterstop ketste de transfer van linksback Lumor Agbenyenu van Portimonense op het laatste moment af. De Ghanees verkoos Sporting Lissabon boven de koploper van de Eredivisie.

Viergever kan dit seizoen nog tegen PSV spelen. Op zondag 15 april reist Ajax naar het Philips Stadion voor de laatste Eredivisietopper van dit seizoen.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie