Reinier Robbemond heeft de credits voor de 5-0 thuiszege van Willem II op PSV ook aan Erwin van de Looi gegeven. De voormalig assistent kende zaterdag een formidabel debuut als interim-trainer van de Tilburgse degradatiekandidaat.

"Het lijkt me niet dat ik een wondercoach ben, maar je zou het bijna wel zeggen als je vanavond de wedstrijd hebt gezien. Wat een topavond", zei Robbemond voor de camera van FOX Sports.

De fans van Willem II keerden zich begin deze week massaal tegen Van de Looi. In een pamflet werd woensdag door vijf supportersverenigingen zijn vertrek geëist. Een dag later nam Van de Looi zelf ontslag.

Na de 2-0 nederlaag van vorig weekend op bezoek bij sc Heerenveen bespraken Van de Looi en zijn toenmalige rechterhand Robbemond al de tactiek voor de confrontatie tegen PSV.

"Ook op de trainingen hebben we deze week met Van de Looi al naar de wedstrijd tegen PSV toegewerkt. We wilden het tegen hen tactisch wat anders doen dan in de vorige wedstrijden", aldus Robbemond.

"De spelers hebben vandaag maximaal gereageerd. Ze hebben veel energie in de wedstrijd gelegd en er een echte strijd van gemaakt, dan zie je dat je het ook PSV moeilijk kan maken. De passie en de strijd die we erin gooiden, dat was gewoon genieten."

Gefeliciteerd

Robbemond kreeg kort na de historische overwinning een berichtje van Van de Looi. "Hij heeft me als eerste gefeliciteerd", vertelde de oud-middenvelder van Dordrecht '90, FC Utrecht, AZ en De Graafschap.

De spelers van Willem II waren Van de Looi ook nog niet vergeten. Ze weigerden hun mooie prestatie uitbundig te vieren met de fanatieke supporters die de coach weg wilden hebben.

"Het is mooi dat ze respect hebben voor Erwin. Maar nu moet het ook klaar zijn. We moeten met z'n allen verder", stelde Robbemond.

Of de 46-jarige Dordrechtenaar ook bij dat vervolg als hoofdverantwoordelijke op de bank zit, is nog onzeker. Technisch directeur Joris Mathijsen neemt daar mogelijk komende week een besluit over.

"Ik ga deze week met Joris zitten en dan zien we dat wel", wilde Robbemond zich er ook nog niet al te druk over maken.

Nummer vijftien Willem II gaat zaterdag in de 28e speelronde op bezoek bij nummer zeventien FC Twente. De Tricolores hebben acht punten meer dan de Tukkers (26 om 18).

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Eredivisie